Training, mindset en leven

Echt in contact met jezelf komen, vraagt om meer dan alleen een of twee uur in de week trainen. Je zult er in je dagelijks leven ook mee aan de slag moeten gaan. Vanuit de Chinese filosofie van de vijf elementen geef ik jou concrete handvatten om je mindset op een liefdevolle manier te veranderen en je leven zo in te richten dat je meer aandacht krijgt voor de dingen en personen die jou gelukkig maken.

Vijf elementen

De elementen aarde, hout, water, metaal en vuur staan voor persoonlijke mentale behoeften die ieder mens heeft. Hoe beter deze behoeften worden vervuld, des te meer geluk ervaar je in je leven.

Aarde: Het gevoel van ruimte, rust en overzicht op je leven. Dit heet ook wel autonomie. Door middel van bewegen interventies uit stressmanagement kom je beter in contact met het huidige moment.

Hout: Het gevoel van energie en plezier. Ieder mens wil groeien, doen waar hij goed in is en leven. Hiervoor is voldoende slaap nodig, maar ook ontdekken waar jij plezier van krijgt.

Water: Het gevoel van liefdevol contact met jezelf. Hoe je met jezelf omgaat, bepaalt hoe jij je voelt. Daarom kijken we naar de keuzes die je maakt: doe jij ze voor jezelf of ben je bezig om voor anderen te leven?

Metaal: Het gevoel van focus en doelgerichtheid. Het gaat om een goede samenwerking tussen verstand en emoties. Door technieken en interventies uit emotiemanagement laat je je minder afleiden door negatieve gedachten.

Vuur: Het gevoel van verbinding en spiritualiteit. Het delen van positieve emoties zorgt ervoor dat je je beter verbonden voelt met je omgeving en beter gewaardeerd en gesteund voelt.

Opzet van het programma

Het programma bestaat uit drie of zes maanden en bevat de volgende onderdelen:

  • Intakegesprek: om te beginnen gaan we jouw vraag onderzoeken, kijken we waar je persoonlijke obstakels liggen en kijken we welke manier het beste voor jou werkt.
  • Test: hiermee onderzoeken we waar jouw specifieke behoefte ligt en waar we tijdens het programma op gaan focussen.
  • Fysieke training: 1x per week doe je mee aan een training Tai chi / Qi gong, om te leren hoe je fysiek kunt ontspannen.
  • Coaching: 2x keer per maand komen we bij elkaar voor een coachingsgesprek van 30-40 min. Hierin gaan we jouw vraag verder uitdiepen en krijg je nieuwe opdrachten mee voor thuis.

Praktische informatie

Het programma kan in een geheel worden gegeven of in verschillende onderdelen. In individueel programma kan altijd worden ingepland. Wil je in een groep (max. 8 deelnemers) meedoen aan verschillende losse workshops, dan kan dit ook. Hieronder staan de datums:

Datums 2024:

  • Aarde: 8 januari
  • Hout: 5 februari
  • Water: 4 maart
  • Metaal: 1 april
  • Vuur: 6 mei

Contact

Wil je meer weten of je inschrijven voor een individueel programma of een losse workshop? Klik dan op de knop hieronder