Sterk in lichaam en geest

Kracht en balans voor senioren is gericht op het versterken van uw fysieke en mentale kracht. In tegenstelling tot veel krachtoefeningen, beweegt u tijdens deze training continu vanuit uw hele lichaam. Dit maakt het veel makkelijker uw lichaamskracht, mobiliteit en stabiliteit in één oefening te verbeteren en tegelijk uw geest fit te houden.

Hoe ziet een training eruit?

Iedere training is anders, want variatie zorgt voor plezier in bewegen. Toch is de opbouw van iedere training hetzelfde.

  • Warming up: mobiliteitsoefeningen. Het soepel houden van de gewrichten zorgt ervoor dat de spieren beter belastbaar worden en kans op blessures verminderen.
  • Kern: functionele krachttraining. Oefeningen met lichte gewichten en eigen lichaamsgewicht. Zo versterkt u uw kracht, balans en spieruithoudingsvermogen.
  • Afsluiting: ontspanningsoefeningen. Het bewust ontspannen van de spieren zorgt ervoor dat u de training op een prettige manier afsluit, zowel fysiek als mentaal.

Gezellig samen zijn

Sporten is niet alleen belangrijk voor om meer kracht en energie te voelen in het dagelijks leven. Het is ook belangrijk om sociale contacten te onderhouden. Daarom is er na iedere training ruimte om een kop thee of koffie te drinken en gezellig bij te kletsen. Dit biedt ook ruimte om te evalueren en eventueel nieuwe ideeën op te doen om het samen bewegen te stimuleren.

Wees welkom

De eerste keer kunt u altijd gratis en vrijblijvend uitproberen. Zo kunt u op uw gemak ervaren of deze training bij u past.