De kracht van ontspanning

Tai chi is een beweegvorm, afkomstig uit China, die gericht is op het vergroten van de energieflow door ontspanning. Hierdoor worden blokkades in het lichaam minder, verloopt de bewegingsaansturing vanuit het zenuwstelsel soepeler en voelt u meer kracht en balans in uw lichaam.

Tai Chi en Parkinson(isme)

Kenmerkend bij Tai Chi is het continu gebruik van meervoudige opdrachten, zoals het voelen van de voeten voor een goede balans en het gebruik van de handen om het lichaam in beweging te brengen. Dit gebeurt steeds op een heel rustige en zachte manier, waardoor u de tijd krijgt om de opdrachten op uw eigen manier uit te voeren. Ook zijn de oefeningen gericht op het stimuleren van een rechte houding en het maken van grote bewegingen, zodat u zich fysiek meer zult openen.

De training is iedere keer anders, maar de opbouw is hetzelfde:

  • Aarden om lichaam en geest tot rust te brengen
  • Vergroten van de mobiliteit in de gewrichten
  • Ademhalingstraining (Qi Gong) om de energieflow te versterken
  • Tai chi-vorm om het lichaamsbewustzijn te vergroten

Een betere kwaliteit van leven

Ervaring en onderzoek laat zien dat mensen met Parkinson(isme) die twee keer per week tai chi beoefenen een langzamere ziekteprognose hebben, minder behoefte hebben om hun medicatie te verhogen en een hogere kwaliteit van slaap en leven hebben, in vergelijking met mensen die niet actief bewegen.

Daarnaast is ook het sociale aspect ontzettend belangrijk voor een goed leven. Daarom is er na iedere training tijd om samen gezellig een kop koffie of thee te drinken. Hier kunt u lekker bijkletsen en eventueel extra vragen stellen.

Wees welkom!

De eerste keer kunt u altijd gratis en vrijblijvend uitproberen.