Sterk door ontspanning

Tai chi is een beweegvorm, afkomstig uit China, die gericht is op het vergroten van de energieflow door ontspanning. De kern van Tai chi ligt in het leren aarden, het verbeteren van je natuurlijke ademhaling en lichaamshouding en het vergroten van je focus. Deze training wordt gedaan in groepen van maximaal 8 personen, zodat ik altijd aandacht heb voor je manier van bewegen.

Bewegen op jouw eigen manier

De training begint altijd met contact maken met de grond. In deze fase van de training is ook de ruimte om gedachten te ventileren, waardoor je zowel fysiek als mentaal spanningen beter los kunt laten. Zachte mobiliteitsoefeningen zorgen ervoor dat het lichaam soepeler wordt.

De kern van de training bestaat uit Qi Gong (ademhalingsoefeningen) en het lopen van een Tai chi-vorm. Hiervoor kunnen we vormen uit verschillende stijlen gebruiken, zoals de Yang-, Chen en Wu-stijl. De laatste is een zwaardvorm.

Hoewel iedere stijl een vaste set aan bewegingen heeft, is de kracht van de training dat jij beweegt op jouw unieke manier.

Het lichaam onthoudt, de geest reageert…

Hoe vaker je ontspanning ervaart tijdens de training, des te makkelijker wordt het voor je lichaam om spanningen los te laten in je dagelijks leven. Het lichaam leert namelijk om op een andere manier te reageren op situaties. Hierdoor ga je je niet alleen fysiek vrijer voelen, maar ook mentaal en zul je merken dat je met meer helderheid gaat reageren op situaties. Zo wordt je leven net een beetje mooier.

Wees welkom!

De eerste week kun je alle trainingen kosteloos en vrijblijvend uitproberen. Zo kun je zelf ervaren welke training he beste bij jou past.